woensdag 13 juni 2012

nieuwe Sopur Shark RS

Ik heb er lang op moeten wachten, maar eindelijk heb ik mijn nieuwe handbike.
Vorige week ben ik dan ook uren aan het sleutelen en uittesten geweest om de goede ligpositie te vinden. Na meerdere keren ontgoocheld terug thuis te komen van een testrit, ben ik met alles naar Heultje vertrokken. Daar kon ik gemakkelijker testen.
Zaterdagavond ben ik hem dan gaan uittesten in een  koers in Voortkapel, aan de supporters was er geen gebrek.
Het zal toch nog even wennen zijn met mijn nieuwe lighouding.Spierpijn hoort daar zeker bij.
Ik ben in ieder geval zeer tevreden met mijn nieuwe aankoop. Hopelijk brengt hij me evenveel en meer plezier als de vorige.
Mijn vrouwtje heeft zich intussen geamuseerd met het in mekaar steken van een foto-filmpje: zie hiervoor op de volgende link







woensdag 6 juni 2012

Marathon Duisburg - Marathon Gorlitz

Duisburg: 20/05/2012
Tegen beter weten in stond ik toch aan de start in Duisburg. Zoals op voorhand voorspelt door mijn vrouw en onze Sooi reed ik dus geen goeie wedstrijd. De antibiotica had  de overhand genomen en ik had niet te kiezen. Achteraf gezien waren we wel blij dat we geweest waren, de eindceremonie die doorging in de grote sportarena was meer dan de moeite waard. De fotoreportage van mijn vrouwtje laat meer zien dan ik met woorden kan vertellen: zie volgende link: fotos van Ilse.

Görlitz : 03/06/2012
De marathon van Görlitz is de zwaarste uit de Handbike Trophy- reeks, maar tegelijk ook de mooiste. Het parcours kent een paar pittige hellingen. Bij de opwarming zag ik het eerst niet goed zitten, ik voelde me niet sterk, had geen kracht en was zeer onzeker, waarschijnlijk nog met mijn 2 vorige slechte wedstrijden in het achterhoofd.Bij de start ging het gelijk goed, de kopgroep was wel te sterk en ik viel in de goep erachter. Bij de eerstvolgende helling ben ik alleen boven gekomen, maar omdat er nog vele kilometers voor mij lagen, heb ik gewacht tot er één van de achtervolgers bij was. Samen met Reeb ben ik dan verder gegaan tot ongeveer 2 kilometer voor de finish waar ik hem heb kunnen afschudden, net zoals voorjaar. Ik kwam als 4de in mijn categorie over de streep, waar ik wel héél tevreden mee ben. Na de koers zaten alle handbikers gezellig samen op de plaatselijke kermis te genieten van een echte duitse wurst. Iedereen genoot na van de fijne wedstrijd.
voor foto's van Ilse, klik op deze  link.

foto genomen tijdens de eerste kilometers van de marathon


Vico draait de rollen om en neemt foto's van onze fotograaf