zondag 29 november 2009

Deze week ben ik naar CTO geweest voor de aanpassingen aan mijn handbike en rolstoel. Het viel me serieus tegen dat ik op korte tijd zo snel achteruit ben gegaan in mijn zithouding. Nu ze mij daar recht hadden gezet bleek dat ik al mijn kracht uit mijn rechterkant haal en mijn linkerkant maar voor de helft  gebruik. Vanaf nu concentreer ik me er meer op dat ik recht zit in mijn bike. Het nadeel is dat mijn linkerarm - en schouder nu snel pijn gaan doen. Ik zal in de eerstvolgende weken en maanden moeten opletten dat ik geen overbelasting of kwetsuur oploop.
In het verleden heb ik al te kampen gehad met zware ontstekingen in mijn linkerschouder. Dit heeft me toen  2 jaar gekost om opnieuw serieus te kunnen trainen.

zondag 22 november 2009

Vanaf  deze week verlopen mijn trainingen sinds mijn schouderblessure in september, geleidelijk aan beter. Tot vorige week was het nog niveau -10, nu begin ik vooruitgang te voelen. Donderdag werd mijn weekschema aangepast en nu hoop ik dat mijn lichaam er goed op reageert. Vandaag nog een training van 3u op de rollen afgewerkt.
Woensdag heb ik afspraak bij CTO om mijn zitpositie aan te passen. Na jaren een slechte houding aan te nemen in mijn rolstoel, ben ik scheef gaan zitten. Zeker in mijn fiets voel ik dat, als ik kracht moet zetten, ik mij volledig scheef trek. Hierdoor kreeg ik veel last aan mijn schouders en kon ik niet al mijn kracht overbrengen.
Hopelijk kunnen we dit probleem hiermee oplossen.

maandag 16 november 2009

vooruitzichten 2010

Om mijn blog al wat meer inhoud te geven, geef  ik jullie al een aantal van de wedstrijden waar ik graag aan zou willen deelnemen volgend seizoen. Een wedstrijd in Rosenau te Frankrijk op 3 april, wedstrijd in Dusseldorf op 2 mei, in Mains op 9 mei,  in Mannheim op 15 mei, in Duisburg op 30 mei en tenslotte in Stuttgart op 20 juni.
In Luxemburg zijn er dan nog de wedstrijden in Colmar-berg op 18 en 19 september.
De wedstrijden in Nederland zijn me op dit moment nog onbekend.

zaterdag 14 november 2009

Welkom op mijn blog!
Hier kan iedereen me volgen wat ik voor mijn sport, het handbiken, doe. Mijn trainingen, mijn wedstrijden in de nabije toekomst.
Wordt vervolgd.