zondag 28 november 2010

aftellen naar kerst en nieuwjaar

Mijn trainingen van de voorbije week zagen er goed uit ... op papier, en daarmee is ook alles gezegd. De rollentraining is zeer tegen mijn zin en ik hou het dan ook niet langer dan 5 tot 15 minuten vol  en daar stopt het zowat. De krachttraining is ook héél rustig. Het enige dat ik deze week langer dan een uur gedaan heb, is een grote wandeling met het ganse gezin. Dat deed me deugd, de buitenlucht mis ik toch wel, maar met de lage temperaturen van de laatste dagen vertrek ik niet buitenshuis, de snot- en kopvallingen liggen overal op de loer.
Gisteren heb ik ook nog afscheid genomen van mijn zwarte handbike, het deed me wel iets want ik heb er toch  3 jaar mee gereden. Ik zal de nieuwe eigenaar volgend jaar nog zeker op de binnenlandse wedstrijden  ontmoeten. Hopelijk heeft hij er evenveel plezier aan zoals ik gehad heb.
Zaterdagavond bezochten we tante Linda in het ziekenhuis die ondertussen na haar zwaar verkeersongeval, aan de beterhand is. Ik had het bezoek steeds uitgesteld omdat het me emotioneel zwaar ligt. Fijn om te weten dat ze het zo goed doet! Doe zo verder tante!!
Vandaag hebben we met z'n allen de kerstboom versierd! Nooit eerder zo vroeg op het jaar gedaan, maar dat zal wel met het koude winterweer te maken hebben.

zondag 21 november 2010

trainen, honden en kapotte auto

De voorbije week ben ik noodgedwongen binnen gebleven om te trainen, mijn trainingsparcours stond nog blank van de zware regenval. Vorig jaar beviel me het trainen op de rollen veel beter dan dit jaar, het is vechten om de minuten door te komen. De powertraining is ook meer fitness geworden omdat ik last heb van een ontsteking in de schouders. Morgen heb ik alweer afspraak bij mijn sportdokter voor  het vervolg van mijn trainingschema en ik hoop dat te kunnen volgen zoals het op papier staat.

Gisteren hebben we de EURODOGSHOW in Expo Kortrijk bezocht, waar ik  mijn toekomstige hond kunnen bewonderen heb : een Rhodesian Ridgeback.  Een prachtdier!!

Deze week staat er nog een bezoek aan de garage op de planning, mijn auto laat me zowat in de steek.
Ik denk dat hij jaloers is omdat wij steeds met de Seat op pad gaan. Ik ben ferm slechtgezind daardoor, t is het ene na het andere ... platte band achter ... batterij ... platte band voor ... ik krijg meer en meer goesting om hem te verkopen.






zondag 14 november 2010

Voorlopige kalender EHC 2011

23/04/11  Rosenau RR 44km (Frankrijk)
03/06/11  Oensingen RR (Zwitserland)
04/06/11  Recherswil TT (Zwitserland)
02/07/11  Louny TT (Tsjechië) (nog in onderhandeling)
02/07/11  Louny RR (Tsjechië) (nog in onderhandeling)
06/08/11  Lobbach RR (Duitsland)
13/08/11 Fowlmead TT (Engeland)
14/08/11 Fowlmead RR (Engeland)
30/09/11  Parabiago TT (Italië)
01/10/11  Parabiago RR (Italië)

Rosenau, Louny, Lobbach en Fowlmead staan al in mijn agenda genoteerd!

voorlopige kalender HCT

08/05/11  Metro Group Marathon Düsseldorf
21/05/11  MLP Marathon Mannheim
29/05/11  Rhein-Ruhr-Marathon Duisburg
05/06/11  Marathon Heidelberg (nog in onderhandeling)
25/09/11  Berlin marathon

Ik hoop 4 van de 5 wedstrijden te kunnen meerijden.

Huisarrest

Het verlengde weekend is niet verlopen zoals we gedacht hadden. Van woensdag tot vrijdag waren we aan zee, waar we door de regen en de hevige wind niet buiten konden. Enkel ons bezoekje aan onze maat Ward D'Hulster haalde ons uit de zetel. Het was fijn om enerzijds te kunnen napraten over het voorbije seizoen en anderzijds onze plannen van komend seizoen te bespreken waaronder 2 gezamelijke trainingsstages  voor begin 2011 in  Lanzarote en Kroatië.
Nog eens merci Ward  voor de gezellige ontvangst, je bent een geweldige gastheer.
De rest van het weekend brachten we thuis door, en niet zoals voorzien in Heultje. Het was te slecht om buiten te komen. Het voordeel was dat ik goed kunnen trainen heb op mijn fitnesstoestel met  behulp van mijn nieuwe trainingspartner, Evy. 
Ik zal er maar aan wennen om binnen te trainen te eerstkomende weken, want mijn trainingswegen staan ondertussen overal blank door de overvloedige regenval. De nieuwsbeelden spreken voor zich.





aan de Dender

zondag 7 november 2010

buikje rond ... en gezond

Zoals verwacht was de voorbije week héél rustig (de kinderen waren een weekje bij hun papa).
Dinsdag ben ik naar CTO in Leuven geweest om de carbonrugsteun voor mijn rolstoel af te halen.
Wat training betreft heb ik voornamelijk gefitnest en daar stopt het dan ook. Ik ben al serieus gegroeid op bepaalde plaatsen ...... mijn buikje hahaha... het verbod op chips is vanaf heden terug van kracht hier in huis.
Gisterenavond zijn we nog op bezoek geweest bij Hilde (onze getuige) en Frank. Ze bezorgden ons een héél gezellige avond ( die toch wel laat uitgelopen was) en een dineetje om de vingers bij af te likken. Mijn buikje was alweer heel gelukkig !!