maandag 28 juni 2010

Hot, hotter, hottest

Vorig week ... te koud, nu .... te warm .... om te trainen. Wij Belgen, nooit content met het weer! Deze morgen ben ik met Peter van Bike Center Peter op stap geweest om mijn assen van mijn fiets te laten aanpassen, daarna ben ik nog eens bij de dokter langsgeweest en tja allemaal héél goe, maar niet getraind dus vandaag. Misschien vanavond nog als er hier ineens een paket 'goesting' geleverd wordt of als ik toevallig gestoken word door een sport- goesting- mug...
Ik kreeg vandaag ook reactie op mijn mail voor een SRM-systeem. Volgende week heb ik daarvoor al een afspraak.
T is nog maar het begin van de week en de zenuwen voor de wedstrijd in Louny komend weekend zijn al van de partij! Hopelijk ben ik tegen dat het zover is wat rustiger.

zaterdag 26 juni 2010

Dit weekend was aanvankelijk gepland als rustweekend, maar het is iets anders verlopen. t is nu zaterdagavond en we steken met tweeën stikkapot in de zetel. Gisteren waren we in Diest voor het huwelijk van Pieter Lamotte en zijn Liesbeth. Een wereldje van en vol muziek. Ilse was BOB en ik mocht een paar glaasjes drinken... het is bij een paar glaasjes gebleven want ik hing er al snel in en bijgevolg vroeg naar huis gemoeten, het geplande optreden daar hebben we moeten missen. Gelukkig waren we snel thuis (Heultje).
Vandaag zijn we dan voor het eerst op pad gegaan met onze uitnodigingen voor ons eigen huwelijk. Deze avond hebben we doorgebracht in Dendermonde bij de bende van FENIKS. Met het warme weer had Daniël nog snel een barbeque geregeld en dat was smullen! Héél lekker was het! Een nieuw lid, Koen Reyserhove, werd ons voorgesteld. Van hem gaan we nog horen! Toffe gast uit Aalter!

zondag 20 juni 2010

Hoop

Een rustig weekendje thuis! Dat deed deugd! De voorbije week was druk en stressy en dat geeft gevolgen. Al onze plannen voor zaterdag, inclusief training zijn in het water ' regen ' gevallen. Deze morgen ben ik een uurke gaan losrijden en ik heb gewonnen tegen diene van hier boven. De vorige keren kreeg ik telkens halverwege mijn training een douche , vandaag hadden ze me niet! Ik zat net op tijd in het droge haha.
Maar we zouden terug beter weer krijgen volgens de Frank! Tegen het einde van de week geven ze 30°, dat is weer het andere uiterste hier in ons Belgenlandje.
Ondertussen wacht ik nog steeds op nieuws van mijn nieuwe rolstoel, die een paar weken geleden onderweg zou geweest zijn! Zou die vlieger dan toch verdwaald zijn in die stofwolk?
En hopelijk krijg ik deze week ook meer informatie over het SRM systeem dat ik overweeg om te installeren op mijn handbike.
Verder tellen de weken geleidelijk af naar ons huwelijk. Ook de wedstrijden in Louny komen dichterbij. Na Louny ga ik toch een rustpauze inlassen zodat ik op adem kan komen. Het is dan vakantie, ook voor mij!

woensdag 16 juni 2010

beetje verstrooid

Het moest er eens van komen...... Dinsdag ging ik trainen en jaja,  mijn wielen van mijn fiets vergeten!!!!!!
Ik en mijn materiaal!!!  Op de wedstrijd in Schijndel was ik mijn koerskleren vergeten, en nu dit ....
Gelukkig had ik bij Dirk thuis afgesproken om van daaruit te vertrekken,  en had hij nog wielen liggen die op mijn fiets pasten.
Training afgewerkt in het wiel en met de wielen van mijne gangmaker, ik voelde mij nog moe van het  voorbije weekend. Vandaag ging het al iets beter maar de vermoeidheid blijft. Deze namiddag stond er een fotoshoot op het programma, een verlovingsfotoshoot. We zouden hier in de streek wat mooie kiekjes gaan maken was het niet dat ik net een lekke band aan mijn auto heb, en Ilse haar auto staat ook in panne. Dus hebben we de shoot maar thuis gedaan: in de hangmat, op de trampoline, met onze gitaren en  met de fiets. Achteraf gezien was het beter dan wat we gepland hadden. Het contact met de fotograaf was ook goed we zaten gelijk op dezelfde flow.

zaterdag 12 juni 2010

NHC Rozenburg (NL)


meer fotos, klik hier

Met een klein hartje vertrok ik gisteren naar de wedstrijd in Rozenburg. Wat zou er nu weer mislopen? Mijn vorige wedstrijden gingen van slecht naar slechter. Mijn trainingen de voorbije week verliepen ook niet naar behoren. Ik had meer goesting om gewoon thuis te blijven en te gaan vissen.
De wedstrijd: Ik ben voor de verandering eens rustig gestart, ik zat in een mooi groepje. Ronde na ronde dunde ons groepje uit en  werd ik rustiger. Ik voelde dat ik goed zat. Ik moest enkele keren een gat dichtrijden wat vrij goed ging. Dat gaf me  vertrouwen en moed. Tegen het einde van de wedstrijd was het genieten omdat ik wist dat mijn eerste plaats vast lag en dit voor de eerste keer dit seizoen. Deze overwinning heeft veel goedgemaakt van de voorbije tegenslagen. Vanaf morgen staan mijn trainingen afgesteld op de wedstrijd in Tjechië begin juli.


donderdag 10 juni 2010

Trouwkostuum

Mijn trainingen zijn deze week serieus in het water gevallen. Dinsdag verliep het nog droog, maar vanaf woensdag was het waterpret. Ik wou trainen op de rollen , maar na 3min en 48 sec was het al gedaan. Ik ben dan in de plaats gaan shoppen en heb  mijn trouwkostuum eindelijk gekocht. Ik had dat tot nu uitgesteld omdat ik dat echt niet graag doe, maar ik mag gerust zeggen dat het dik in orde is, zelfs mijn schoenen zijn erbij. Gaat er mij nog iemand herkennen als het zover is????
Vandaag ben ik iets voor de middag vertrokken voor een rustige training, en zoals ik ondertussen al gewend ben, kreeg ik opnieuw de volle lading regen over me heen.... voor de zoveelste keer al. Het is alsof ze hierboven wachten tot ik halverwege mijn training zit om de hemelsluizen open te zetten.

maandag 7 juni 2010

2 keer prijs


Het weekend vloog alweer voorbij! Zaterdag stond er eerst geen training op de planning maar omdat Ilse haar nieuw machien wou testen, ben ik een uur mee gaan losbollen. Ik verschoot ervan dat ze al zo snel reed. S avonds moesten we naar de Kampioenenviering in het Koetshuis gaan. Ilse had me bij verrassing daar aangemeld als zijnde kampioen omdat ik vorig jaar een paar wedstrijden had gewonnen. Ik ging ervan uit dat het enkel handjes schudden, beker ontvangen en een babbelke slaan, zou zijn..... Mmmmmm niet dus!!!!
Een volle zaal, een groot podium en een presentator met een microfoon... ik werd dus op het podium uitgenodigd voor een live interview. De zaal werd muisstil en die man bleef maar vragen stellen. Net mijn favoriete bezigheid. Dat mijn klein zwartje nu maar wacht, mijn wraak zal zoet zijn. Het ergste is dat zij me voortdurend liggen heeft zonder dat ik enig vermoeden heb, ik daarentegen heb véééél plannen en ideeën om haar terug te pakken, alleen de uitvoering laat te wensen over. Maar deze keer .....
Zondag zijn we dan nog samen een tourke gaan doen. Ilse rook de regen en keerde terstonds terug. Ik dus niet. Ik dacht dat het bij een paar druppels zou gebleven zijn, jaja niet dus, ze hadden me goed liggen! Kletsnat ben ik thuisgekomen. Ik mag blij zijn dat ik er geen verkoudheid aan overgehouden heb.
Vandaag was het voor mij een welverdiende rustdag .... en het heeft me deugd gedaan.

vrijdag 4 juni 2010

Witte pijl


Vanaf morgen heb ik een nieuwe trainingspartner, het heeft een tydje geduurd dit jaar voor ik Ilse meekreeg maar eindelijk ist zover. Hopelijk dit jaar geen (ruzie) onderweg, we durven elkaar er al eens afrijden, met als gevolg beeld zonder klank. Ze is nu serieus gedreven om te trainen en dat dankzij haar eerste echte koersfiets. Ik moet wel toegeven dat ik wat jaloers ben op haar fietske. t is een beautyke.

donderdag 3 juni 2010

verbetering in zicht

De marathon van zondag in Duisburg heeft tot gisteren in mijn kleren gehangen. Deze morgen vertrok ik voor een rustige training van 2u. Ookal was de zon van de partij en was het  al vroeg héél aangenaam buiten, mijn hoofd stond er niet naar. Ik had op mijn fiets na, niks mee.. mijn pomp, mijn koekskes, mijn kussentje,  ... alles lag thuis, bovendien stonden mijn banden te plat. Wat een begin, maar uiteindelijk viel de training nog best mee. Deze namiddag ben ik nog langsgeweest bij Marc, mijne kinesist, die mijn rug nog eens onder handen genomen heeft. Meestal krijg ik een klopke naar de avond toe, maar dat was merkelijk al beter in vergelijking met de vorige dagen.

dinsdag 1 juni 2010

spanning alom

t is bijna zover. Onze nieuwe aanwinst is bijna klaar. Ons nieuw fietske staat al, gemonteerd op een paar stukken na, in de etalage bij de Peter. Maar  het moeilijkste deel moet nog komen nl. .. Ilse leren fietsen met klikpedalen. Ik heb er al veel tegen de vlakte zien gaan en t zou zeer doen moest er iets aan de fiets zijn als ze valt.