zondag 31 januari 2010

Beetje bij beetje geraak ik dan toch van mn verkoudheid vanaf. Woensdag en donderdag nog buiten getraind tegen kruipsnelheid. Vrijdag was mn ochtendpols weer te hoog en kreeg ik van de dokter een dagje rust. Zaterdag een rustige duurtraining op de rollen gedaan van 2uur, over het resultaat maar te zwijgen. En daarna met allemaal de auto in en richting Heultje. We moesten naar een verjaardagsfeestje maar eerst ging het nog richting Genk waar we een afspraak hadden met iemand van rent a priest. Het was een bespreking over onzen trouw, het komt al snel dichterbij. Het gesprek was heel aangenaam, hij heeft ons uitgelegd hoe het allemaal in zn werk zou gaan en ook welk deel van de tekst wij zelf moeten invullen. Da gaan rampe zijn voor mij, ik begin nu al te zweten als ik eraan denk. 'S avonds laat nog van de kempen terug huiswaarts gekeerd en in een zware sneeuwbui terecht gekomen, tegen 50 over de snelweg. Vandaag mn training op de rollen afgewerkt (ik mocht niet buiten van mijne strenge chef). Morge naar de dokter voor een nieuw schema en te hopen dat hij gelijk wat goed weer kan voorschrijven ook. Want het ziet er niet goed uit.

woensdag 27 januari 2010

fris aan de vis

M'n gebeden zijn verhoord, deze morgend ging het al een heel stuk beter. Hartslag was terug gezakt onder de 70slage per minuut en mn neus was terug open. De dokter gebeld en die gaf groen licht. Vol overmoed dus de auto in en richting den dender om te gaan fietse. Man da viel tegen, -5 stond te lezen op mn boordcomputer. Maar ik zou kost wa kost buite trainen, t zat in me kopke. De eerste 15 minuten wel afgezien want ik was mn winterhandschoen natuurlijk vergeten. Dan maar mn dunnekes aangetrokke die ik wel bij had. Eens mn handen goed bevrore waren had ik er geen last meer van en kon k verder. 2 uurkes gefietst aan een hartslag tot 125. Deze avond begon het hier te sneeuwen dus zal ik mijne paternoster maar terug bovenhalen en beginnen lezen dat morge alles weg is en ik opnieuw buiten kan.

dinsdag 26 januari 2010

Laat ons bidden!

Gisteren een hele dag in de zetel gelegen, moe en ellendig (en naar t schijnt ook hard zagend). Tegen de avond ging het toch al beter. Ik had dus al veel moed dat ik vandaag terug rustig op de rollen kon beginnen. Deze morgen zat mn neus nog wel dicht maar ik had toch al wel veel zin om eraan te beginne. Dat was dan toch buiten ons klein Ilske gerekend. Als ik vandaag niet zou rusten dan nam ze mn wielen van mn handbike mee naar haar werk voor de rest van de week. (Ze heeft dat al eens gedaan).  Mmmm dan toch maar geluisterd en nog een dagje gerust. Ondertussen nog naar m'n dokter/trainer gebeld en die gaf me ook nog platte rust. Dat heb ik dan toch maar gedaan. Nu moet ik wel toegeven, achteraf gezien hadden ze beiden gelijk want na een uurke recht zitte was mn licht weer uit voor vandaag. Vanavond nog ne paternoster lezen in bed en  hopen op een wonderlijke genezing morgen.

zondag 24 januari 2010

Nieuwe beestjes in huis.

Het begon gisteren al! Mijn ochtendpols was een stuk hoger dan normaal. Ik ben toch vertrokken voor een buitentraining van 2u in open lucht. Het liep voor geen meter. Ik had meer goesting om mijn fiets in den Dender te kegelen dan nog ne meter verder te rijden. Toen ik thuis kwam, ben ik meer dan een uur in een heet bad met eucalyptus gaan liggen. Ik had hoofdpijn, kreeg geen lucht, alles zat potdicht.  Maar met dat bad was mijn verkoudheid niet weg, t ergste moest nog komen, heb de ganse nacht wakker gelegen door zware spasmen in mijn darmen. Deze morgen was ik dan ook een hoopje ellende. Mijn hoofd voelde als een blok beton en mijn neus zat potdicht. Mijn vrouwtje had het ook weeral goed zitten, bij haar was het haar keel en de luchtwegen.
Ik heb mijn training van vandaag dan ook moeten overslaan.
In de namiddag hadden we bezoek. Ik voelde me veel beter. T was heel gezellig. Ook mijn eerste keer racletten beviel me zeer. Toen Hilde en Frank vertrokken waren, kreeg ik ne nieuwe klop en belandde terug in de zetel. Met een paar dafalgans voel ik me al terug wat mens.
Ilse geeft zich niet en vertikt het om toe te geven en gaat maar door met rommelen in huis.
Al een geluk dat er morgen geen training op de planning staat, zodat ik rustig ne ganse dag in de zetel kan gaan liggen. Dinsdag hoop ik een uurke te kunnen trainen.

donderdag 21 januari 2010

Channel Zero vanuit mijne luie zetel

Pffff ik voel mij deze week net een oude man. Maandagnacht weinig geslapen met onze operaster Bieken, en de volgende nachten heel onrustig geslapen. Deze morgen hebben we ons wel goe overslapen. Van de dokter had ik voor deze week en volgende week een herstelschema gekregen. Deze week 2 rustdagen en max een uurtje of 2 trainen en ik heb het nodig. Ik zou de hele dag willen slapen. Vandaag was mijn hartslag 10 slagen hoger dan normaal, ik was ook erg vermoeid en dacht voor ik mn training begon dat ik ze niet zou kunnen afwerken op de rollen. Het rare was dat het tot nu toe een van mijn betere trainingen van de laatste weken geworden is. Morgen terug een dagje rusten en dan zal het hopelijk wel beter gaan. Vandaag stond ook het optreden van Channel Zero op het programma. Ik kon gratis meegaan, maar ik ben wat blij dat ik op voorhand ingeschat had dat het te zwaar zou zijn om midden in de week naar Brussel te trekken. Ik kan toch zo genieten van mijne zetel s avonds. Daar kan niks tegenop! Ik heb net het begin van het optreden  gehoord via de gsm van Nico. Hij wou me jaloers maken,  t was  zo te horen wel ne zaligen intro, maar mijn zetelke is vele zaliger haha.

dinsdag 19 januari 2010

Blaffende buren

Wat een dag! T is gisteravond allemaal begonnen... We slaagden erin om eens op tijd in bed te liggen. Maar dan was er de lieve hond van de buren die besloten had om een nachtconcert te geven. Zijn eerste serenade begon rond 21u. Toen hij rond middernacht nog steeds niet uitgejankt was, hebben we dan toch maar besloten om de politie uit te nodigen om mee te komen genieten van de 12de symfonie gebracht door "Bieke, de Mechelaar. Echter de politie vond het niet zo'n geslaagd spectakel en hebben dan de eigenaar maar uit zijn zetel gehaald om Luciano, alias Bieke de Mechelaar, het zwijgen op te leggen. Uiteindelijk konden we dan toch nog de slaap  vatten, maar de nacht was veel te kort.
Echter, op de morgen rond half 8,  toen de eigenaar vertrok naar zijn werk, en de zanger, Bieke de Mechelaar, terug van de garage naar zijn hok in de tuin vloog, hernam hij lustig zijn optreden van de nacht ervoor. We vonden het zo mooi dat we opnieuw de politie uitnodigden. Nu was de politie pas echt wild van enthousiasme en ze beloonden prompt de eigenares met een mooie boete. Alleen onze ster, Bieke de Mechelaar trok er zich niks van aan en heeft de ganse dag verder gezongen.
Voor allen die een gratis concertje willen meepikken van onze ster, Bieke de Mechelaar, welkom in de Kattemkets! De voorstellingen worden dagelijks herhaald!

zondag 17 januari 2010

De 2e week van januari was weer eentje om snel te vergeten. Vriestemperaturen, sneeuw en een 2e ronde
griep in huis!  Ilse lag de ganse week KO met een virus. Ikke verpleger dus!
Omgekeerde wereld, normaal ben ik het die in de zetel ligt en op mijn wenken bediend word.
Niks daarvan. De ganse week op mijn eentje de huishouding hier draaiende gehouden.
Nie goe.... nu weten ze hier dat ik dat ook kan. Ik krijg al schrik voor de komende week.
Woensdag dan mijn baclofenpomp laten vullen in het Virga Jesse ziekenhuis in Hasselt. Hopelijk was dit de laatste keer dat ik daarvoor naar Hasselt moest, ik ga nu een dokter in het UZ Gent zoeken.
Zaterdag kreeg ik een nieuw trainingschema voor 2 weken van de dokter. De komende week moet ik rustiger aan doen om dan de 2de week terug op te bouwen.
's Avonds werden we verwacht op de nieuwjaarsdrink van FENIKS in Oudegem. T was héél aangenaam om iedereen terug te zien en een praatje te kunnen maken over onze wintertrainingen en het komende seizoen.
Eindelijk morgen nog eens een buitentraining, ze geven toch droog weer, dus morgenvroeg 10 kilo dikke kleren aan en we vliegen d'erin.

woensdag 6 januari 2010

Woensdag, rustdag! Dus kon ik vandaag ook eens iets anders doen dan op mijn rollen  trainen. Ik moest immers mijn nieuwe racekledij nog gaan bestellen en dat heb ik vandaag dan gedaan bij Nico Sport. Dit is de beste keuze als je in kleine hoeveelheid afneemt. Ik mocht van Westelse Betonwerken een bestellingske doen, toch altijd leuk als iemand je steunt. Dat geeft toch weer een boost om in de winter de lange trainingen op de rollen goed af te maken. M'n kleuren voor volgend jaar zijn groen, wit en zwart. Ik zal opvallen in mijne bike!. Nu nog hopen dat mijn resultaten ook zo opvallend zijn en dan zit het seizoen goed.

maandag 4 januari 2010

Een nieuw jaar , een nieuwe start.

Eindelijk genezen na twee weken griep. Vandaag terug beginnen trainen (voor de verandering nog es op de rollen). Een rustige duurtraining van een uurtje, schouders wat laten losbollen. Deze week toch maar rustig aan doen en kijken hoe mijn lichaam reageert na mijn griep. Deze middag nog langs geweest bij de dokter. Bloed laten prikken en een nieuw schema gekregen voor  volgende week. Trainingen worden dan een stukje opgedreven en al wat intenser. Woensdag ga ik mijn nieuwe wieleruitrusting uitzoeken. Toch wel spannend om na zo veel jaren  nog es echte koerskleren te mogen bestellen! Nu nog mijn fax doorsturen naar Sabineke Hagedoren voor warmer weer en we kunnen terug buiten bollen.